МУЗЕЈ ПОД ВЕДРИМ НЕБОМ

МУЗЕЈ ПОД ВЕДРИМ НЕБОМ
МИШЉЕНОВАЦ Поглед са гробља на Старцу. Музеј под ведрим небом. ПОКУШАЈ СТВАРАЊА ЈЕДНОГ ТАКВОГ

Укупно приказа странице

Музеј Заветина (Мишљеновац)

Музеј Заветина (Мишљеновац)
ПРУГА ~ „железничка линија 45. упоредника“: Бордо-Лион-Милано-Загреб-Београд- Пожаревац – Мишљеновац – Кучево – прелаз преко Дунава на Ђердапу – Крајова – Одеса

Портал

Портал
ПоРтАл | ЗАВЕТИНЕ

Translate

Ко

Ко
(Отворен позив на сарадњу свих сродних душа!) КО ИМА ПРИСТУП веб-сајтовима и заштићеним, нејавним, локацијама Портала Великих претеча | Сазвежђа З, почев од 17. марта 2019? Власник, уредници, поједини сарадници и пријатељи. Добротвори.Претплатници. Потврђени, примљени чланови Новог Друштва.... | Ауторска права © Мирослав Лукић и синови, 2001. Нека права су задржана.

Претражи овај блог

ПРЕТРАЖИВАЧ

ПРЕТРАЖИВАЧ
САЗВЕЖЂЕ З | Мрежа | ПРЕТРАЖИВАЧ

четвртак, 2. новембар 2017.

Вести из другог света. - Светла туга / Р. М. Рилке


Избор

   (Вести из другог света)


Ovih 9 stvari ljudi shvate tek nakon što umru:
- Život na Zemlji nije kazna za prestupe u prošlom životu bez obzira što se ponekad čini tako. Bol je deo ljudskog iskustva. 
- Sami ste izabrali svoje životne okolnosti pre nego ste se rodili, ali to je gotovo nemoguće da razumete dokle god živite na Zemlji. Ukoliko bi razumeli te stvari, život bi izgubio neki svoj smisao.
- Društvo vas uči ograničenjima. Ali, bez obzira na to što ste naučili, sve što vam treba je već u vama. A ko ste vi zapravo, to je daleko iznad vašeg shvatanja.
- U središtu svega je energija - nematerijalna stvar koja se zove ljubav. Pravu snagu ljubavi ne možete iskusiti na ovoj planeti, ne postoji način za to. Tamo, na drugom svetu, ljubav je bezuslovna. Voljeni ste bez obzira na to kako ste živeli.
= izvor: odlomak iz  članka 
 Billy Fingers Explains the Afterlife from the Spirit World


* * *

Недеља, 5. септембар 1897.

(…) Није само драгоцено да се два бића препознају, од суштинске је важности да се она сретну у правом тренутку и заједно прославе дубоке и неме свечаности које их здружују у њиховим жељама да би били сједињени када се нађу сучељени са оулјама. Колико се само људи промашило зато што нису имали времена да се навикну једни на друге? Пре него што два бића имају права да буду заједно несрећни, потребно им је да упознају заједничко блаженство и да заједно имају неку свету успомену која чува исти осмех на њиховим уснама и исту чежњу у њихвим душама. Они тада личе не децу уједињену у радости за време божићног празника; кад налазе неколико минута за предах током дугих сивих дана, они седају једно уз други, и лицем према огњишту, причају у ноћи окупаној у светлости и уз мирис јеловог грања…
Та бића пролазе заједнички све олује.
Осећам то!

Р.М. Рилке,ЧИСТО ПРОТИВРЕЧЈЕ,( писма Лу Андреас-Саломе),Службени гласник, Београд,2008
Превео: Небојша Здравковић
извор: видети више:Р.М.Рилке – СВЕТЛА ТУГА


 

Нема коментара:

Постави коментар