МУЗЕЈ ПОД ВЕДРИМ НЕБОМ

МУЗЕЈ ПОД ВЕДРИМ НЕБОМ
МИШЉЕНОВАЦ Поглед са гробља на Старцу. Музеј под ведрим небом. ПОКУШАЈ СТВАРАЊА ЈЕДНОГ ТАКВОГ

Укупно приказа странице

Музеј Заветина (Мишљеновац)

Музеј Заветина (Мишљеновац)
ПРУГА ~ „железничка линија 45. упоредника“: Бордо-Лион-Милано-Загреб-Београд- Пожаревац – Мишљеновац – Кучево – прелаз преко Дунава на Ђердапу – Крајова – Одеса

Портал

Портал
ПоРтАл | ЗАВЕТИНЕ

Translate

Ко

Ко
(Отворен позив на сарадњу свих сродних душа!) КО ИМА ПРИСТУП веб-сајтовима и заштићеним, нејавним, локацијама Портала Великих претеча | Сазвежђа З, почев од 17. марта 2019? Власник, уредници, поједини сарадници и пријатељи. Добротвори.Претплатници. Потврђени, примљени чланови Новог Друштва.... | Ауторска права © Мирослав Лукић и синови, 2001. Нека права су задржана.

Претражи овај блог

ПРЕТРАЖИВАЧ

ПРЕТРАЖИВАЧ
САЗВЕЖЂЕ З | Мрежа | ПРЕТРАЖИВАЧ

субота, 4. април 2020.

ПТИЦА ЗЛОСЛУТНИЦА И КОМЕНТАР.КУКУВИЈА





Не зову је узалуд птица злослутница

Нисам вјеровао у то да је она у истину злослутница. Мислио сам да је то једно глупо сеоско празновјерје. Прије 20 и нешто година ноћу се је зачуо њен ужасни,да тако кажем крик (она се не чује као друге сове,ако је сова у питању, нико је од мојих мјештана никад није видио). Сваке ноћи прилазила би ближе кући, све док једном није ударила у прозор и крикнула тако да је маму престрављену пробудила. Наредни дан моја баба је испала кроз отворена предња врата аутобуса те ударила у браник и одбила се под задње точкове аутобуса који су јој смрскали главу! Прије неку ноћ се је такође појавила и почела кричити а мој пас је на њу лајао. Сваку ноћ је била ближе све док прије 4 ноћи није дошла под мој отворен прозор и тако крикнула да сам скочио од страха из сна. Следеће ноћи, мој цуко се је утопио у базену код рођака (врх базена, нешто око 40 цантиметара није био испуњен водом и цуко то није мога савладати да искочи из воде. То је био невјероватан треф и несрећа а птица се више не чује!

извор:„Злослутница“ кукувија удомљена у Чачку | Повређена срцолика сова кукувија, коју није тако лако срести у природи, збринута је у једном чачанском дворишту. О њој брине гимназијалац, љубитељ птица и природе Михаило Еровић, који ће јој пружити потребну негу док не ојача. 

   4, април 2020. Иашао да затворим врата штала и магаза око 20 ч. И одједном - кукувија. Виђао сам је и чуо пре неколико дана на једној од опустелих кућа пок. Воје Сибино. Сад се преселила на димњак у суседству, две куће даље! И кукумавчи. - Пустио после неколико минута пса у двориште; сова је и даље на димњаку комшијином, нека му је Бог у помоћи!

Нема коментара:

Постави коментар