МУЗЕЈ ПОД ВЕДРИМ НЕБОМ

МУЗЕЈ ПОД ВЕДРИМ НЕБОМ
МИШЉЕНОВАЦ Поглед са гробља на Старцу. Музеј под ведрим небом. ПОКУШАЈ СТВАРАЊА ЈЕДНОГ ТАКВОГ

Укупно приказа странице

Музеј Заветина (Мишљеновац)

Музеј Заветина (Мишљеновац)
ПРУГА ~ „железничка линија 45. упоредника“: Бордо-Лион-Милано-Загреб-Београд- Пожаревац – Мишљеновац – Кучево – прелаз преко Дунава на Ђердапу – Крајова – Одеса

Портал

Портал
ПоРтАл | ЗАВЕТИНЕ

Translate

Ко

Ко
(Отворен позив на сарадњу свих сродних душа!) КО ИМА ПРИСТУП веб-сајтовима и заштићеним, нејавним, локацијама Портала Великих претеча | Сазвежђа З, почев од 17. марта 2019? Власник, уредници, поједини сарадници и пријатељи. Добротвори.Претплатници. Потврђени, примљени чланови Новог Друштва.... | Ауторска права © Мирослав Лукић и синови, 2001. Нека права су задржана.

Претражи овај блог

ПРЕТРАЖИВАЧ

ПРЕТРАЖИВАЧ
САЗВЕЖЂЕ З | Мрежа | ПРЕТРАЖИВАЧ

понедељак, 27. април 2015.

"Авала филм" има огромне потенцијале

 "Авала филм" има огромне потенцијале
ПРЕМА сазнањима “Новости”, Богољуб Карић, који стоји иза “фантомске” фирме “Филмски пут”, која је 22. априла на лицитацији, по почетној цени од 980.349.988 динара, купила комплетну имовину “Авала филма”, има велике планове за највећи филмски студио у овом делу Европе.
Наш извор каже да је Карић спреман да уложи велики капитал, а међу пројектима које је зацртао су нова БК телевизија, комплетно реновирање филмских студија за потребе светских продуцената, подизање хотела и остале ексклузивне инфраструктуре. Карићево интересовање за “Авала филм”, како истиче наш извор, поред огромне непокретне имовине коју поседује Филмски град на Кошутњаку, појачало је и то што ће наша влада ускоро донети закон о бенефиту за стране продуценте који овде снимају - повраћај 30 одсто средстава од износа које потроше током снимања у Србији, што реално може да донесе велики новац.
Тако би Карић, са постојећим студијима које планира да реновира, могао да постане и главни носилац филмске индустрије за странце у овом делу Европе.
За подизање новог “српског Холивуда” и нове инфраструктуре, Карић за 9.000.000 евра, колико је платио “Авала филм”, има на располагању 37 хектара. Према рачуници Економског факултета у Београду, конверзијом у грађевинско земљиште овај плац би вредео од 75.000.000 до 100.000.000 евра. “Авала филм” има и око 20.000 квадрата пословног простора, седам филмских студија, више од 100 канцеларија...
БК група у суботу је издала званично саопштење, у којем се, између осталог, каже:
Да је БК група икако имала могућност да се надмеће у купопродаји `Авала филма` ми бисмо понудили најмање 100 милиона евра јер потенцијал Авала филма, највећег филмског студија у некадашњој Југославији, раван је америчком Холивуду. Од насилног отимања и гашења БК телевизије, као и политичког прогона Богољуба Карића, БК група није у филмској индустрији. Као што је познато, није учествовала ни у једној криминално-коруптивној приватизацији у Србији."

СУДСКА ПРОДАЈА
Премијер Вучић изјавио је у суботу да је суд, а не Влада Србије, продао “Авала филм”, који је имао дуг од 20 милиона евра, поручујући да држава више не треба да “одржава мртваце”.
Вучић је у Смедереву поручио да су они који сада критикују приватизацију “Авала филма” уништили све у Србији, али да притом нису говорили да је “Авала филм” био у стечају и да је имао дуг од 20 милиона евра.
- Какве то везе има са Владом? Суд је донео одлуку, а не Влада. Хоћете да укинемо судове? - упитао је премијер, додајући да је у сарадњи са Кинотеком Министарство успело да заштити филмски фонд, тако да Србија неће изгубити филмове.


Међу пројектима и нова БК телевизија | Култура | Novosti.rs

Нема коментара:

Постави коментар