Музеј Заветина (Мишљеновац)

Музеј Заветина (Мишљеновац)
ПРУГА ~ „железничка линија 45. упоредника“: Бордо-Лион-Милано-Загреб-Београд- Пожаревац – Мишљеновац – Кучево – прелаз преко Дунава на Ђердапу – Крајова – Одеса

Укупно приказа странице

Translate

Ко

Ко
(Отворен позив на сарадњу свих сродних душа!) КО ИМА ПРИСТУП веб-сајтовима и заштићеним, нејавним, локацијама Портала Великих претеча | Сазвежђа З, почев од 17. марта 2019? Власник, уредници, поједини сарадници и пријатељи. Добротвори.Претплатници. Потврђени, примљени чланови Новог Друштва.... | Ауторска права © Мирослав Лукић и синови, 2001. Нека права су задржана.

Претражи овај блог

Како и зашто постати члан Новог Друштва?

Како и  зашто постати члан Новог Друштва?
Како и зашто постати члан Новог Друштва у оснивању? Поразмислите добро, пре него што одлучите да се учланите у ово Ново Друштво!! .. Оснивање Друштва СУЗ – ДИБИДрУС, удружења, које би, на известан начин наставило путем неправедно заборављеног Друштва „Суз“ (основао га професор универзитетаа Мика Петровић, познатији под надимком Алас; угашено пре више од шест деценија игром судбине), али које би у суштини било ново друштво, ново удружење, вредно је труда. Ту идеју су покренуле Заветине, које већ годинама ОВИДЉАВАЈУ своја плодна искуства сарадње са писцима, уметницима, читаоцима, добротворима. Ново Друштво не би окупљало само писце, сликаре, уметнике, музичаре, и друге, већ и обичне људе, пријатеље, све оне који то желе и који би прихватају чин обнове уопште и драгоцен српски обичај Моба. . Заветине би, наравно, у свему томе помогле. Колико могу. У ово Ново Друштво могу се пријављивати, овде, прави и стварни, блиски и далеки, пријатељи „Заветина“, Срби пре свега, али и српски пријатељи и зналци српског језика, без обзира на своју боју коже, верска и политичка, и естетска убеђења. За разлику од Групе ЗАВЕТИНЕ:Запис, где су чланови примани, не само на основу једног свог талента, већ зато што су имали још неколико, чланови Новог Друштва могу бити сви добри и заинтересовани људи широм планете. Да бисмо направили Регистар свих пријатеља, који ће остати тајна чланова и Заветина заувек, молимо, када се пријављујете, да напишете своја права имена, и надимак, ако га имате, и праву кућну адресу, као и електронску. Оно што можемо да обећамо пријатељима, то је: да ћемо им слати (без надоканде сваки нови број дигиталног издања књижевног часописа Заветине+), као и – најмање једном годишње – поклон „Заветина“ – књиге и часописе… Исто тако, могли бисмо да оснујемо и једно Коло (круг визионара), које би временом заиграло своју концентричну игру широм планете. Нисмо далеко, чини ми се, и од једног Култа визионара?Можда бисмо могли, временом, да организујемо, у Србији, на Балкану, али и на другим тачкама Земљине кугле, сусрете Новог Друштва СУЗ – Дибидус, макар једном у три године?….. Пишите нам шта мислите о свему томе… Публиковаћемо најбоље иницијативе...(М. Л.) У случају недоумица обратити се Уреднику Заветина

понедељак, 2. новембар 2015.

Како се рак „лечи” сода бикарбоном.... или неком другом лековитом травком

ЗНАМО ЛИ ШТА ЈЕДЕМО  Западни митови о канцеру

Како се рак „лечи” сода бикарбоном. – Боровнице, цвекла, броколи, бели лук, зелени чај... Листа супернамирница које, наводно, спречавају појаву рака је дуга

(Фото Танјуг / Немања Јовановић)
Сваку вест да ће нас нешто спасти од рака, чак и ову најновију да ће нам главу сачувати одрицање од пршуте, чварака и хамбургера – спремни смо да прогутамо без много удубљивања у то колико је порука разумна и логична. Разлог је јасан: и у 21. веку рак остаје застрашујућа дијагноза. Карцином убија и оне за које обично мислимо да парама могу да купе све: компјутерски магнат Стив Џобс умро је од рака панкреаса у 56. години, Ђовани Алберто, синовац Ђанија Ањелија и планирани наследник „Фијата”, умро је у 36. години од рака желуца... Зато се о раку стварају нови митови, а стари опстају. У листу„Њујорк тајмс” недавно су предстaвљени најчешћи западни митови о раку.
Рак је створио човек модерног доба
Јер, он живи далеко дуже од свог претка, храни се нездраво, пије и пуши, мало се креће, удише загађен ваздух...
– За рак се знало још у старом Египту, Грчкој и Кини, али тада то није била честа болест, а животни век је износио једва 30 година. Рак је болест старости, а како се живи све дуже и канцер је учесталији – коментарише за „Политику” др Владимир Ковчин, онколог из Клиничко болничког центра „Бежанијска коса”.
Суперхраном рак се може спречити
Боровнице, цвекла, броколи, бели лук, зелени чај... Листа супернамирница које,
наводно, спречавају појаву рака је дуга.
– Сигурно је да начин исхране утиче на ризик од оболевања, али само посебном врстом хране не може се спречити настанак рака – каже наш саговорник.
Шећер „храни” рак
Оболелом од рака апсолутно се забрањују све што садржи шећер – од торте до јабуке, јер ћелије рака се развијају брже, а за то им је потребно више енергије из шећера.
Др Ковчин подсећа да све наше ћелије за свој рад и раст користе шећер. Малигне ћелије због брзе деобе троше више шећера од здравих, али то не значи да оне преживљавају искључиво користећи шећер.
Пошто је рак гљивица, сода бикарбона је лек
Мит је плод површног закључка да је тумор увек бео, па је закључак да га изазива гљивица кандида, а онда је лек поменути прашак.
– Због поремећаја имунитета, смањене концентрације кисеоника у ћелијама и коришћења већих количина антибиотика, код оболелих од рака настаје погодна подлога за развој гљивичних инфекција. Истина је да примена соде бикарбоне не погодује гљивицама. Међутим, уколико би гљивице биле изазивачи канцера, под микроскопом би се лако откривале, а гљивице би видљиве и на исечцима ткива при биопсијама, али није тако – објашњава др Ковчин.
Чудотворни лекови
Од конопље до клистира – интернет је пун сведочења људи о чудотворним лековима којима су победили рак. Они не откривају да ли су се лечили и неком савременом медицинском методом.
– Вируси, генске мутације, азбест, катран и други састојци дувана могу бити узрочник. Немогуће је открити лек за карцином који би деловао на све познате факторе, а поготово и на узроке које не знамо – став је др Ковчина.
Фармацеутски лобији намерно крију лек
Фармацеутске компаније имају већи интерес да добијају новац од постојећих лекова за рак, него да произведу лек који би коначно победио рак.
– Да фармацеутска индустрија има лек за карцином, то би јој доносило већи профит него што сада зарађују од свих познатих лекова. Због тога није логично да се такав лек, уколико постоји, крије – верује др Ковчин.
Лечење рака више пацијената убије него што их излечи
Цитостатици, зрачење или операције имају озбиљне компликације и нежељена дејства. Лечењем се не уништавају само малигне, већ и здраве ћелије.
– Смртност од терапије карцинома износи око два процента. То је знатно мање од процента излечења појединих врста рака који се креће и преко 90 одсто. Без хемиотерапије не би било излечења леукемије или лимфома, а без биолошке терапије успеха у лечењу рака дојке и дебелог црева – каже наш саговорник.
Нема помака у лечењу рака
– Доказано постоји напредак у проценту излечених болесника од многих врста рака и повећаном времену преживљавања. Оболели од карцинома дебелог црева пре 40 година живели су око шест месеци, а данас је то у просеку дуже од 24 месеца. Захваљујући новим лековима карцином постаје хронична болест од које се не умире увек – наводи др Ковчин.
Ајкуле немају рак
Биолози и океанолози тврде: и морски пси оболевају од карцинома.
Оливера Поповић , објављено: 02.11.2015. у Политици

Нема коментара:

Постави коментар

ВАМПИРИ МЕЂУ НАМА - ДОМАЋИ ВАМПИРИ

ВАМПИРИ МЕЂУ НАМА - ДОМАЋИ ВАМПИРИ
ДОМАЋИ ВАМПИРИ. - Вампири у народним пословицама Опште је познато да се Вук Стефановић Караџић готово целог свог живота бавио скупљањем народних пословица. Међу њима нашле су се и оне о вампирима: Црвен као вампир; Лети као вједогоња; Дабогда се не могао распасти у гробу! Домаћи вампири Арнаут Павле Арнаут Павле (у западној литератури познат као Арнолд Паоле) био је српски хајдук за којег се верује да је после смрти постао вампир. Сматра се да његово име „Арнаут“ означава његову војну службу у османлијској војсци, јер су хришћанске најамнике у турској војсци тада називали „арнаутима“. Вративши се, почетком 1725. године у родно село Медвеђу (по неким изворима у Мадрејгу у Мађарској), у близини Свилајнца, купивши нешто земље и оженивши се комшијином ћерком, Арнаут Павле је често знао да приповеда како се у Касовији сукобио са вампиром. Успео је да се одбрани тако што је појео извесну количину земље из вампировог гроба и истрљао се његовом крвљу, не знајући да је тиме и сам постао вампир. Кад је крајем 1725. (или 1727. године) Павле умро, сахрањен је на месном гробљу. Након његове смрти (по неким изворима тек након 20-30 година) мештани су виђали Павла како ноћу лута селом и тврдили како их посећује и дави. Због све чешћих притужби, аустријска војна управа у Београду послала је званичну комисију: комесара Јоханеса Фликингера, Бутенера и Ј.Х. фон Линденфелса, војне лекаре Исака Зигела и Јохана Фридриха Баумгертнера и једног свештеника, који су уз присуство месних старешина, отворили гробове умрлих и ексхумирали њихова тела. Нашли су да тела мртваца нису иструлила, да су им коса и нокти порасли, а да им из уста, носа и ушију цури свежа крв. Локалним Циганима наређено је да лешевима пробију колац кроз срце и одсеку им главе, а потом их спале. Опширан извештај који је Јоханес Фликингер послао у Беч и у којем је покушао да објасни поменута дешавања, објављен је у више новина у Европи и изазвао дугогодишњу дискусију о вампирима. Петар Благојевић Петар Благојевић (у аустријским изворима Петер Плогојоwитз) живео је крајем XВИИ, почетком XВИИИ века у селу Кисилова (вероватно данашње Кисиљево код Пожаревца). У то време северна и централна Србија улазиле су у састав аустријског царства (од 1718. до 1739. године). Након Благојевићеве смрти 1725. године многи из његовог села почели су, после кратке и загонетне болести, да умиру. Мештани су на самрти тврдили како им се умрли Благојевић у ноћи приказивао и давио их. Његова супруга побегла је непосредно после тих чудних збивања изјавивши да јој је у сну дошао мртав муж тражећи опанке.[1] Кад је отворен Петров гроб откривено је да му тело није иструлило, а на уснама је пронађена свежа крв. Мештани су пробили колац кроз његово срце и спалили тело. Одговорни службеник аустријске управе нерадо је допустио поступак о којем је известио надлежне власти, али је пристао због страха мештана да цело село буде уништено од вампира. ЛеЗ 0007711 Видети опширније: Вампири међу нама